EXTRA INFO


Gezien de CORONA toestanden, kunnen we  geen prijsuitreiking ( van de Clubwedstrijden 2020) organiseren.

De prijzen zullen per post eerstdaags verzonden worden.

Hou u gezond.

 SEIZOEN 2020

 

Beste leden,

 

Corona heeft voor een "nieuwe normaal" gezorgd en werpt ook voor ons Fortvissers danig wat roet in het eten (= lees "vissen")..

 

CLUBKAMPIOENSCHAP:

Er werden 7 wedstrijden gevist. Hiervan tellen er 5 voor het clubkampioenschap. Dit jaar houden wij geen kampioenenviering (gepland op 29 november) met prijsuitreiking.
De uitslag is in bijlage te vinden en ook de lijst met de gewonnen prijzen. Deze worden asap met de post verstuurd. Wij danken bij voorbaat voor jullie begrip.

 

WINTERCRITERIUM:

Gezien de huidige Corona-omstandigheden en het gebrek aan belangstelling, zowel van feeder- als vaste stok vissers, heeft het bestuur besloten de volgende drie wedstrijden niet meer plaats te laten vinden.

 

ROOFVISSEN:

Ook voor het roofvissen in november heeft het bestuur besloten de vier wedstrijden te annuleren. Er mag natuurlijk altijd vrij op roofvis gevist worden.

 

Op 23 januari 2021 is de Algemene Vergadering gepland.Wij houden jullie zeker op de hoogte of deze op dat moment kan doorgaan en welke punten er besproken zullen worden.

 

Ter info...

 

1) In het kader van de toekomstige bestemming van de Forten is er onlangs een onderhoud geweest tussen de gemeente en de Fort 2 Vissers.
Hieruit is gebleken dat er nog geen concrete plannen zijn voor de bestemming van Fort 2 voor de nabije toekomst.
De Fort 2 Vissers hebben hun bezorgdheid geuit over het behoud van de kantine op langere termijn.

Daarnaast is de suggestie overgemaakt om de visplaatsen beter te onderhouden.

 

2) Op vraag van de gemeente hebben de Fort 2 vissers de nodige offertes bezorgd voor de aankoop van vis.
We wachten verder op de concrete beslissing.

Daarnaast hebben de Fort 2 Vissers zelf de intentie om 1,5 ton brasem bij te zetten.

 

Met vriendelijke groeten en blijf gezond.

Het bestuur


Er kan  GEEN  Fort2 vis vergunning   bij Robby Fish nog te koop zijn,

Alleen nog op het gemeente huis van Wommelgem.

 

FORT VISSERS MOGEN WEER HENGELEN OP HET FORT 2 VAN WOMMELGEM

Fortvissers blij dat ze weer mogen hengelen: “Formaat gevangen vis voor één keer niet belangrijk” https://www.gva.be/…/fortvissers-blij-dat-ze-weer-mogen-hen…
Het is officieel. Vanaf 4 mei wordt de exit van de lockdown onder meer ingezet met vissen. Dat is opnieuw toegelaten. De hengelaars mogen zich zelfs met de auto verplaatsen naar hun geliefkoosde vijver of plas, als die niet al te ver uit de buurt ligt tenminste. Aan het water moeten ze uiteraard voldoende afstand houden van andere vissers.
“Een meer solitaire sport dan hengelen bestaat niet. We waren dan ook ontgoocheld dat er voor ons geen uitzondering werd gemaakt door de Veiligheidsraad. Langs de brede ringgracht van Fort 2 stelt zich al helemaal geen probleem”, zegt Karel Caron, penningmeester van de lokale Fortvissers, die 85 leden telt.
“We hebben hier wel zo’n zestig visplekken en die liggen mooi verspreid over ‘de put’, zoals wij ons viswater graag noemen. Al verwacht ik wel dat ze maandag grotendeels benomen zullen zijn. De honger is groot. Zowel bij hengelaars als bij de vissen, hoop ik. Ik ga zelf meteen ook terug een lijntje uitwerpen. Wat heb ik dat turen naar die dobber in deze prachtige natuurlijke omgeving gemist! Genoeg geklust thuis.”
Levend aas
Robbie Fish is naast bestuurslid van de Fortvissers ook zaakvoerder van de bekendste speciaalzaak voor hengelsportliefhebbers in de provincie Antwerpen. “Er is één klein probleem bij deze heropstart: hengelaars zullen nog geen levend aas zoals maden en regenwormen kunnen gebruiken. Zelfs ik kan hen daaraan niet helpen omdat ook mijn winkel gesloten moet blijven tot 11 mei. Ik had de burgemeester nog een drive-in voorgesteld met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen, maar dat is afgeketst. Gelukkig draait mijn webshop met droog aas en ander aangepast visvoer op volle toeren. Wist je dat vissen ook te verleiden zijn met ‘fake’ wormen uit kunststof?”
Fortvissers blij dat ze weer mogen hengelen: “Formaat gevangen vis voor één keer niet belangrijk”
Robby Fish toont in zijn walhalla voor de hengelaar imitatie-visvoer waarmee de gemiddelde karper of brasem wel te verleiden valt. FOTO: JAN AUMAN
Bekers worden er deze week nog niet uitgereikt en ook gezellig napraten in de kantine over al die gevangen brasems, karpers en snoeken zal er niet bij zijn. Dat blijft allemaal nog verboden. “Lastig, ook voor clubkas”, getuigt Karel Caron. “Onze club zet jaarlijks voor 10.000 euro vis uit in Fort 2. Want ook al zetten wij alle gevangen vissen terug, er is altijd een natuurlijk verloop. Dat geld halen we grotendeels uit evenementen en onze kantine. De gemeente lijkt niet van plan om te compenseren. Integendeel. Voor het huren van feestmaterialen, moeten we voortaan betalen omdat te veel van onze leden buiten Wommelgem wonen.”
Robby Fish Cup
Hopelijk is het coronavirus tegen half augustus bedwongen zodat de grote Robbie Fish Cup niet in het gedrang komt. Voor die wedstrijd met voor meer dan 5.000 euro aan prijzen, komen vissers uit heel Vlaanderen naar Wommelgem. De feestelijkheden rond dit evenement doen flink wat centen naar de clubkas stromen. Maar nog belangrijker dan de competitiegeest geldt nu gewoon genieten aan het water. “Ik ga mijn eigen eerste post-corona sessie filmen en op Facebook zetten”, geeft Robbie Fish het belang aan van de heropstart van het hengelseizoen.